Didgeridoo Camp 2016 2018-01-19T15:07:23+00:00

 III. Didgeridoo Camp

…az Isoptera szervezésében

Hidegkúti Turistaház

2016. 07. 14-17.

 

Végre Didgeridoo-tábor, harmadik felvonás! Ismét elérkeztünk  az év ezen kiemelkedő eseményéhez, kitárul előttünk a világ, és a tábor is egyre inkább a tudatára ébred. Reméljük, hogy mindenki felkészült, hogy újra paradicsomi állapotba kerüljön, és csaknem tökéletes szimbiózisban éljen majd néhány napot a természettel, a többiekkel, a hangszerrel, és tovább fejlődjön. Örömmel jelenthetjük, hogy idén nagyszerűen alakulnak a dolgok, a tábor is fejlődik, többet tud nyújtani. Egy kiváló külföldi didgeridoo-játékos, Markus Meurer elfogadta a meghívásunkat, és Napenergiából származó áramot is sikerült intéznünk a hangosításhoz. Szeretettel várunk, jelentkezz minél előbb!

-program in english here-

Program:

Csütörtök – Nulladik Nap

11:00-től Megérkezés
Ismerkedés, közös főzés (a vacsora előkészítése), táborépítés, tüzifa gyűjtés, közös fújkálás, szalonnasütés… akklimatizálódás.

15:00-17:00 Megérkező Workshop – Máthé Dániel (újoncoknak)

17:00 Koncert – Didgeridudes 

19:00 Vacsora (fergeteges répás tészta)

21:00 Filmvetítés

Naplemente után Tábortűz Jam

Péntek

10:00 Reggeli

11:00-13:00 Kezdő Workshop – Bálint Péter (alapok)

13:00 Ebéd

15:00-18:00 Haladó Workshop – Markus Meurer (hozd létre a saját stílusodat és ritmusaidat!)

18:00 Vacsora

20:00 Koncert – Markus Meurer

Naplemente után Tábortűz Jam

Szombat

10:00 Reggeli

11:00-13:00 Ritmuspiac workshop
Kedvenc ritmusok csere-beréje. Kérjük, mindenki találja ki mi a kedvenc ritmusa, amit tovább szeretne adni a többieknek!

13:00 Ebéd

15:00-16:00 Slide Didgeridoo Workshop – Martin Balázs (Didjeribone avagy a praktikus utitárs)

16:00-18:00 Open stage omega ++++
Nyitott színpad kötöttségek nélkül, bármely táborlakó kipróbálhatja magát közönség előtt. Játsszunk egymásnak!

19:00 Vacsora

20:33-4:57 VIRRASZTÁS

Vasárnap

Délelőtt a virrasztók alszanak, illetve szabadfoglalkozás.

12:00 Búcsúebéd


A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

További részletek:

Jelentkezés július 10-ig kizárólag email-en a didgeridoocamp@gmail.com címen.
A tábor díja kőházas elhelyezéssel 4500 Ft/fő/éj. Sátrazás 3500 Ft/fő/éj. Az ár tartalmaz napi három vegetáriánus étkezést. A további ellátásról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia. Virrasztás utáni nap búcsúebéd 600 Ft-ért rendelhető.

Odajutás:
http://www.hidegkutituristahaz.hu/megkozelites

Ha nincs hangszered, ne csüggedj! A tábor egész ideje alatt segít neked a “Hollow Log Didgeridoos”, az “Ethnosound Hangszerbolt” és a “Jó Didgeridoo”. Számos különböző minőségű, fajtájú hangszert próbálhatsz, használhatsz.

Máthé Dániel:
Mindig is érdekeltek az intuitív, kísérletező készségre épülő hangszerek, így jutottam el a didgeridoo-hoz is. Először egy pvc csövön gyakorolgattam az alapokat, majd lett egy teakfa hangszerem, és később pár üvegszálas jószág is. Már a kezdeti években is elmondhattam, de mostanában ez még inkább érvényes, összenőttem a hangszerrel, és az egész didgeridoo közösséggel, ami azt körülveszi. A hangszer egyszerűségét meghazudtolva, rengetegféle stílust lehet rajta játszani, nekem mindig az adott érzelmi töltet, és az éppen hallgatott előadó határozza meg a játékom ívének alakulását. Játékstílusom modern, főleg whobble és vokál technikákra épül. Játékosok, akik inspiráltak, és nagy hatással vannak rám: Dubravko Lapaine, Ondrej Smeykal, Gudanjabro, Bálint Péter, William Thoren, Zalem, Carlo Cattano, Andrea Ferroni, David Hudson.

Martin Balázs:
2000-ben kezdtem el foglalkozni a didgeridoo-val. Az első lépéseket autodidakta módon sajátítottam el. 2001-ben tagja lettem a „Turunga Didgeridoo Kör”-nek. 2006-ban volt szerencsém első alkalommal eljutni a hangszer hazájába, Ausztráliába. Szendrey Soros József és Kerekes János barátaimmal egy hónapot töltöttünk egy didgeridoo-készítő társaságában, ahol elsajátítottuk a hangszer készítésének fortélyait. Meghatározó élmény volt a számomra mind zenei, mind kulturális értelemben. Az utazást követően megalakítottuk a Gudanjabro nevű formációt, amely két didgeridoo duóját képezte, időnként kiegészítve más hangszerekkel. Kitartó közös munkánk eredménye a 2008-ban megjelent Versus című lemezünk, amely az első magyar didgeridoo-lemez. Kerekes Jánossal folytatott munkánk legutóbbi gyümölcse a “Hollow Log Didgeridoos” online shop és információs weboldal. Évek óta tartok workshopokat, és sokszor nyílt alkalmam színpadon játszani. Nagyon fontos számomra a didgeridoo és a játékos kapcsolatának minősége. Zenémben alapvetően a kortárs vonalat képviselem, mindamellett nagy tisztelője vagyok az aboriginal kultúrának.

https://soundcloud.com/gudanjabro

Bálint Péter:
Körülbelül 15 éve találkoztam először a didgeridoo-val. Kezdetben autodidakta módon tanultam az alapokat. Később különböző hazai és külföldi workshopokon igyekeztem magamba szívni minél több technikát. Akiknek sokat köszönhetek: Kerekes János, Martin Balázs, Csirmaz Gábor, Markus Meurer, Gauthier Aubé, Andrea Ferroni, Djalu Gurruwiwi, Dubravko Lapaine, Ondrej Smeykal, Mike Jackson, Si Mullumby. Örömmel adom tovább az évek alatt megszerzett tudást egy workshop keretein belül.
Ezúttal részletesebb kezdő workshopot tartok majd az abszolút alapoktól.

Markus Meurer:
Markus Meurer Bécsben él. 18 éve kezdett el didgeridoo-n játszani. Azóta különböző projektekben játszott és tanított szerte Európában, Izraelben, Indiában, Ausztráliában. 2004-ben 4 hónapot élt és dolgozott Északkelet- Ausztráliában, Yirrkalában, ahol tradícionális játéktechnikát tanult. 2006-ban egyik alapítója volt az Airtist zenekarnak, ahol azóta is játszik didgeridoo-n. Szintén didgeridoo-zik az ausztrál Loonaloop bandában. A legújabb projektje a Beatfeet. Markus játékstílusát talán leginkább “kortárs upbeat”-ként lehetne jellemezni.
Markus Meurer workshopja keretein belül átadja az egyéni ritmusos perkusszív játékstílusát, és megmutatja, hogyan alkothatod meg a saját ritmusaidat a legegyszerűbb módon. Megtanítja, hogyan teheted a saját didgeridoo-játékodat sokoldalúbbá, dinamikusabbá, még érdekesebbé. Ez a workshop arról is szól, hogy hogyan teremtheted meg a saját stílusodat, és hogyan fejezd ki magadat a didgeridoo-n keresztül. A másik fókusz azon lesz, hogyan zenélj kreatívan más zenészekkel együtt.

Airtist, “Dhaulagir”

Didgeridudes:
Bálint Péter & Máthé Dániel. Közös formációnk kialakulása spontán, természetes módon jött létre. Egy fesztiválon találkoztunk először, ahol egy éjszakát átvirrasztva hajnalig jameltünk, és már akkor éreztük, hogy jól kiegészítjük egymás játékát. 2015 őszén kezdetét vette a kikristályosodási időszak, azóta dolgozzuk ki a számainkat, és kísérletezünk egy emészthető, sokrétű, egyedi projekt kidolgozásán. Mára elmondhatjuk, hogy ez a kristály szépen növekszik, és folyamatosan formálódik. Mint ahogy mindketten nagyon sokat kaptunk más játékosoktól, bízunk benne, hogy mi is széles közönség elé vihetjük ezt a közös energiát, amit képviselünk. Játékunk energikus, változatos, sokféle stílus ötvözete, és ami az egészet összetartja, az a humor és a jókedv, ami átjárja személyiségünket és a közös próbákat.

Virrasztás:
Hazánk didgeridoo-történetében fontos mérföldkő az őslakosok tiszteletére megtartott virrasztás.

„Az első Didgeridoo Virrasztást 2004 márciusában tartottuk. A rendezvény alapötlete egy 12 órán keresztül folyamatosan fenntartott didgeridoo hang volt, ami alatt a játékosok egymásnak adják a ‘stafétabotot’. A virrasztás egy ősi formája a tisztelet, együttérzés, elhivatottság kinyilvánításának, ezért úgy gondoltuk ez a legjobb módja tisztelgésünknek a hangszer kulturális hagyományai előtt. Ugyancsak szerettük volna kifejezni szolidaritásunkat a több száz éven keresztül meggyötört és elnyomott bennszülött csoportok mellett, akik Ausztrália Első Nemzetként való jogi elismerése hivatalosan a mai napig nem történt meg. Az első Virrasztást számos rendezvény követte. Az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően az első néhány főt számláló összejövetel Didgeridoo Találkozóvá nőtte ki magát. Nem csak játékosok érkeztek, de nagy számban azok az érdeklődők is, akik velünk hallgatták reggelig a didgeridoo hangját. A Virrasztás szellemisége vallási vagy hitbéli meggyőződéstől mentes, az emberiség ősi értékeit kívánja képviselni és óvni.”
Jana

Továbbra is szeretnénk folytatni ezt a hagyományt, ezért szombaton napnyugtától napkeltéig újra virrasztunk. Ebben az időszakban a didgeridoo hangja folyamatosan szól, megszakítás nélkül – a játékosok egymást váltva őrzik a hangot. Akik csak hallgatni szeretnék, közben relaxálni, meditálni vagy szívesen aludnának didgeridoo szóra, őket is szeretettel várjuk.
A virrasztás lényege a tiszteletadás az Aboriginal kultúra előtt. A fókusz a Didgeridoo hangján lesz, mivel megszakítás nélkül fog szólni közel tíz órán keresztül. Ha esetleg lesz nálad más hangszer, vedd ezt figyelembe és a virrasztást ezzel ne zavard! Ha bármilyen tudatmódosító szert használsz (pl. alkohol), kérjük figyelj rá, hogy ne zargasd a programot!

Közösség:
Az elmúlt évek bizonyították, hogy a hangszer képes igazi közösség kialakítására. A 2015-ös “No Money Day” olyan nagy siker lett, hogy gyakorlatilag a tábor egész ideje alatt szerveződtek az újabb és újabb  programok. Volt gong-meditáció, doromb workshop, masszázs, ásványtúra, teaszertartás, gyerekprogram, stb. Nagyon köszönjük nektek, hogy megosztottátok ezeket velünk! Arra buzdítanánk, hogy akinek van ereje, energiája idén is valamit beleadni a közösség fejlődésébe, az ne habozzon! A szervezett programon felül, idén is szeretnénk teret és helyet biztosítani a tartalmas együttléthez.

Támogatóink:

 • Hollow Log Didgeridoos
 • Ethnosound Hangszerbolt  
 • Hidegkúti Turistaház
 • Naplopó
 • Belső Mag Stúdió    
 • Analog Art Tetováló Stúdió
 • Kovács Iza
 • Bróz Béla
 • Varga Péter
 • Korecz Katalin
 • Pongrácz Tibor

hollow-log-didgeridoo-logo@2x                    logo_vegleges_eng-hun_2-02                        BelsoMag_Arany_Text-2

Köszönjük!
Bálint Péter & Martin Balázs

Galéria

A tábor továbbra is szponzorokat keres! Ide kattintva olvashatod a részleteket.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi nyilatkozat

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás