Viaszolás

A méhviaszt a hangszer befúvónyílásának szűkítésére, alakítására használják. Általában csak akkor szükséges, ha a lyuk felső része nagyobb, mint a kényelmesen jászható nyílás.

Elsősorban tisztított, fehér színű viaszt ajánlok, mivel ez nehezebben lágyul, mint a hagyományos méhviasz. Ennek hiányában a hagyományos, sárga színű viasz is kiváló, mely kertészboltokban, vékony lapra préselt formában, vagy tömbben elérhető.
Fehér méhviaszt itt tudsz beszerezni.

A viaszolás menete ízlés szerint történhet, mindenki egy idő után megtalálja a kezére eső módszert. Én a következőt ajánlom:

1. Olvaszd fel a viaszt; a sárga viasz a kéz melegére lágyul, a fehéret meleg vízben lehet lágyítani. Ha könnyen formálható gyúrj belőle vékony, 4-5cm hosszú hengereket.

2. A hengereket a befúvónyílás belső pereméről kiindulva építsd fel. Igyekezz, hogy munka közben a viasz ne keményedjen vissza mindaddig, míg nem kapta meg a kívánt formát, illetve ha vízben puhítottad, ne legyen felrakás közben vizes.

3. Építsd fel a kívánt formát, alakítsd ki a lyuk méretét, formáját, közben igyekezz a lehető legkevesebb viaszt használni – nem tesz jót a hangnak, ha a befúvónyílásnál feleslegesen sok anyagot használsz.

Kísérletezz, hogy neked mi a legmegfelelőbb forma, méret, ugyanis a kényelmes, könnyen játszható befúvónyílás az egyik legfontosabb része a hangszernek.

2017-10-05T15:35:49+00:00

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. további információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárom